O sesizare video pe care ne-a trimis-o un cetățean din Hădăreni, comuna Chețani, ne-a determinat să descoperim o adevărată AVALANȘĂ de informații, cu privire la felul în care sunt gestionate cimitirele din zonă.

Totul a început când am primit acest clip video:

L-am contactat prima dată pe primarul, Emil Florin Mocan, care ne-a confirmat că cimitirul din Hădăreni este ÎN PROPRIETATEA Parohiei Ortodoxe din același sat, astfel că ne-am adresat preotului paroh, Nicolae CIOARĂ.

Acesta este preotul care în urmă cu 12 ani a refuzat să boteze un copil, pe motiv că părinții acestuia nu plătiseră contribuția.

Referitor la cimitir, preotul din Hădăreni ne-a confirmat că este gestionat de firma Vlad Monumente SRL din Câmpia Turzii, care are obligația de a tunde iarba de două ori pe an și – în contrapartidă – firma este scutită de la plata unei taxe către Parohia Ortodoxă Hădăreni.

Vedeți dumneavoastră, Parohia Ortodoxă din Hădăreni „absoarbe” bani cam de pe unde poate. Fiecare loc de veci achiziționat de enoriași costă 200 de lei. De asemenea, firmele care execută lucrări de cripte și morminte, plătesc tot 200 de lei, cu excepția firmei Vlad Monumente SRL din Câmpia Turzii.

Pe de altă parte, însă, CETĂȚENII DIN HĂDĂRENI AU OBLIGAȚIA de a săpa gropile defuncților lor DOAR CU FIRMA VLAD MONUMENTE SRL, lucru care ni l-a dezvăluit chiar administratorul firmei, domnul Moldovan Vlad Alin din Câmpia Turzii.

„Oamenii nu se țin de această obligație și mai sapă morminte și cu alți prestatori. Nu mi se pare normal. Eu am făcut morminte și cripte în cimitirul de la Hădăreni și în 2022, și anul ăsta. De cosit, am cosit de câte ori a fost nevoie”, spune Vlad Alin Moldovan.

Referitor la afirmația cu „am făcut morminte și cripte în 2022”… este foarte probabil ca Vlad Monumente SRL să fi executat criptele fie pe gratis, fie fără factură fiscală … deoarece potrivit Bilanțului pe anul 2022, firma respectivă … NU ARE CIFRĂ DE AFACERI … și nici venituri înregistrate.

Share this content: