Home Inedit Cele mai elaborate farse de 1 Aprilie din istorie

Cele mai elaborate farse de 1 Aprilie din istorie

36
0

1 Aprilie, Ziua Păcălelilor, este un moment prielnic pentru a ne pune creativitatea la încercare și a-i păcăli pe cei dragi cu farse amuzante. De-a lungul timpului, au fost realizate o mulțime de farse elaborate, care au reușit să păcălească nu doar prieteni și familie, ci și mass-media și chiar populația generală.

1. “Spaghetti-ul care crește în copaci”

În 1957, postul de televiziune BBC a difuzat un reportaj fictiv despre o recoltă bogată de spaghetti care creștea în copaci. Imaginile cu fermieri care culegeau “paste” din copaci au păcălit mulți telespectatori, care au sunat la postul TV pentru a afla mai multe informații.

2. Dispariția Turnului Eiffel

În 1986, cotidianul francez “Le Parisien” a publicat un articol pe prima pagină care anunța că Turnul Eiffel va fi dezasamblat și mutat temporar în China. Mulți parizieni s-au panicat la citirea știrii, crezând că simbolul orașului va dispărea pentru totdeauna.

3. Schimbarea gravitației

În 1998, postul de radio BBC Radio 2 a anunțat că gravitația a fost inversată pentru o scurtă perioadă de timp. Mulți ascultători au sunat la postul de radio pentru a relata experiențele lor bizare, cum ar fi obiecte care pluteau în aer sau oameni care mergeau pe tavan.

4. Google Maps te duce în locații false

În 2014, Google Maps a integrat o funcție specială de 1 Aprilie care transforma harta în scene din jocul clasic “Pac-Man”. Utilizatorii au putut “conduce” prin labirintul virtual și chiar să mănânce puncte bonus.

5. “Facebook se închide”

În 2015, un site web fals a anunțat că Facebook se va închide la data de 1 Aprilie. Milioane de utilizatori au crezut anunțul și au intrat în panică, crezând că vor pierde accesul la platforma de social media.

6. “Noul iPhone are un ecran holografic”

În 2016, Apple a lansat un videoclip viral care prezenta un iPhone cu ecran holografic. Mulți utilizatori au crezut că videoclipul era real și au fost entuziasmați de noua tehnologie.

7. “McDonald’s lansează un burger cu gust de ciocolată”

În 2017, McDonald’s a publicat un anunț pe Twitter care prezenta un burger cu gust de ciocolată. Mulți fani ai fast-food-ului au fost entuziasmați de noul produs, dar s-au dezamăgit când au aflat că era o glumă de 1 Aprilie.

8. “YouTube va fi alb-negru”

În 2018, YouTube a anunțat că platforma va fi transformată în alb-negru pentru a economisi energie. Mulți utilizatori au fost nemulțumiți de această schimbare, dar s-au bucurat când au aflat că era o glumă de 1 Aprilie.

Acestea sunt doar câteva exemple de farse elaborate care au fost realizate de 1 Aprilie. Deși scopul lor este de a păcăli și a amuza, ele pot fi și o modalitate de a testa creativitatea și imaginația.

Share this content: