
Ei, doamne, cum se mișcă lucrurile în administrația județului Mureș de când Peter Ferenc vrea un nou mandat de Președinte al CJ Mureș.
Vineri, 22 martie, președintele CJ Mureș a trimis un comunicat de presă „presărat” cu lapte și miere. Numai bani și investiții pentru un județ care – de câțiva ani – bate pasul pe loc.
„La ședința de astăzi al Consiliului Județean Mureș s-a hotărât asupra rectificării bugetare, respectiv asupra aprobării valorii a mai multor investiții.
Spitalul Clinic Județean Mureș beneficiază de o suplimentare bugetară de 3,3 milioane de lei și Spitalul Municipal Dr. Gheorghe Marinescu din Târnăveni de o suplimentare bugetară de 5.000 de lei. De asemenea, a fost aprobată suma de 240.000 de lei pentru studiul de fezabilitate pentru terminal intermodal zona Ungheni.
A fost aprobată documentația privind reabilitarea Ansamblului în Memoria Petőfi Sándor din Albești (DALI). Valoarea totală al lucrărilor de renovare și modernizare este de 6,4 milioane de lei. Finanțarea investiției se va realiza din surse proprii ale Muzeului Județean Mureș, bugetul Județului Mureș sau din alte fonduri legal constituite.
Administrarea Ansamblului Memorial Petőfi Sándor este preluată din anul 2022 de către Consiliul Județean Mureș. Anul trecut s-a stabilit situația juridică al terenului și a clădirii, iar până la finalul acestui an se vor executa lucrările privind amenajarea terenului. Clădirea muzeului va fi reabilitată și extinsă cu un spațiu expozițional de aproximativ 100 de metri pătrați, iar expoziția Petőfi Sándor va fi reabilitată.
De asemenea, a fost aprobat bugetul rectificat pentru asfaltarea tronsonului de drum dintre Vețca și granița cu județul Harghita. Ca urmare a modificărilor legislative, valoarea totală al acestui proiect a crescut de la 7 milioane de lei la 9,2 milioane de lei.
De asemenea, a fost aprobat proiectul tehnic și bugetul privind reabilitarea energetică al fostului Hotel Park. Valoarea totală al proiectului este de 25 de milioane de lei. Din această sumă, 17,8 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă din PNRR, iar contribuția proprie al Consiliului Județean este de 7,1 milioane de lei.”, transmite Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș.
În tot acest timp, există comune – în județul Mureș – care nu au acces la apă curentă și canalizare. Există drumuri județene, în județul Mureș, pe care mai bine le-ai parcurge cu tancul, decât cu mașina. Aeroportul Internațional Mureș a pierdut diverse curse, iar obiectivele istorice ale județului – gen, Biserica Greco Catolică din Chețani – se dărâmă, că … așa de fain investește CJ Mureș.
Share this content: