Cam așa stă treaba la Sovata – zăpada și-a intrat în drepturi

  10
  0

  … și nu o spune AI, ci RefleqtMureș! A nins atât de bine la Sovata, încât pârtia de Ski este pregătită pentru toți cei care vor să-și încerce norocul.

  „În urma condițiilor meteorologice din ultima perioadă, Serviciul Public Judetean Salvamont Salvaspeo Mureṣ recomandă turiṣtilor care vor parcurge trasee turistice în zona montană a județului să folosească încălțăminte ṣi haine de iarnă întrucât de la 1400-1500 metri s-a depus un strat de zăpadă ce variază între 10 și 20 cm.”, scrie și RadioMures.

  Atenție cum circulați. CNAIR recomandă să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă.

  Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

  În special autovehiculele grele trebuie să fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire.

  Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere.

  Precizăm că utilajele de deszăpezire ale CNAIR și drumarii sunt mobilizați în teren și acționează acolo unde situația o impune.”, transmit drumarii.

  Share this content: