Astăzi, cu sprijinul Shopping City Târgu Mureș, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a organizat un eveniment informal pentru tineri, menit să le ofere o perspectivă mult mai largă asupra consecințelor consumului de substanțe interzise.

Activitatea, menită să crească gradul de conștientizare asupra efectelor consumului de droguri, i-a avut alături pe partenerii instituționali, respectiv Agenția Națională Antidrog – Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș și UPU – SMURD.

Nimic nu concurează cu trăirile și experiențele reale, de viață, astfel că invitații speciali ai evenimentului au fost Baratosi Krisztina și Popa Mihnea Andrei, persoane care au avut contact direct cu efectele nocive ale drogurilor în trecut și care au acum curajul de a-și împărtăși propriile lecții de viață, pentru a oferi celor care se află în impas, perspective de salvare.

Evenimentul ,,be SMART! DON’T start!” l-a avut ca invitat și pe Radu Codoiu, un tânăr activ, susținător a unui stil de viață sănătos, care a împărtășit celor prezenți secretele unei vieți armonioase, motivându-i să-și aleagă înțelept obiceiurile, încă de la această vârstă.

De asemenea, pe lângă informațiile furnizate de polițiști și specialiști antidrog, reprezentanții UPU-SMURD au punctat principalele aspecte legate de impactul cazurilor medicale în acest domeniu.

Publicul a fost format în mare parte din adolescenți, peste 120 de elevi de la Colegiul Național de Artă Târgu Mureș și Liceul Teoretic Joseph Haltrich Sighișoara, dar și cei care, în treacăt, au ales să poposească pentru a asculta confesiunile.

Tinerii au adresat întrebări și au fost interesați mai ales de curajul de a cere sprijin, de momentele conștientizării stării de dependență, dar și de dificultățile perioadei de vindecare.

În încheiere, și pentru că orice eveniment este și o oportunitate de a socializa, gazda evenimentului, complexul Shopping City Târgu Mureș, a oferit elevilor bilete la cinematograf.

Share this content: