Home Social Bancnote false la Târgu Mureș!

Bancnote false la Târgu Mureș!

5
0

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat de 25 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, bănuit de punerea în circulație de valori străine falsificate și înșelăciune.

Cel în cauză a fost prins imediat după ce ar fi pus în circulație bancnote cu valoare nominală de 50 de euro, susceptibile a fi contrafăcute, în schimbul achiziționării unor bunuri expuse spre comercializare pe un site de tranzacții în mediul online.

De asemenea, în aceeași cauză, polițiștii au efectuat trei percheziții domiciliare, în județele Mureș și Bistrița-Năsăud.

În urma tuturor activităților desfășurate, a fost dispusă indisponibilizarea unui autoturism și au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 126 de bancnote contrafăcute din cupiură de 50 de euro, 3 telefoane mobile, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Bărbatul de 25 de ani a fost condus la sediul unității de poliție, iar în baza probatoriului administrat, la data de 2 septembrie, acesta a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul serii de 2 septembrie, magistrații Judecătoriei Târgu Mureș au dispus față de cel în cauză măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile .

Activitățile au beneficiat de suportul polițiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș și a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

Pe această cale, cetățenii de pe raza județelor Mureș și Bistrița-Năsăud, care, în urma unor tranzacții recente efectuate au intrat în posesia unor bancnote cu valoare nominală de 50 de euro, despre care există suspiciuni că ar fi contrafăcute, sunt îndemnați să verifice autenticitatea acestora la unitățile autorizate și să anunțe, de îndată, organele de poliție!

Share this content: