Home Cultură Aproximativ 112 600 de participanți s-au distrat timp de cinci zile la...

Aproximativ 112 600 de participanți s-au distrat timp de cinci zile la Festivalul VIBE

172
0

Luni dimineața s-a încheiat a șasea ediție a Festivalului VIBE, care și în acest an a menținut ritmul de creștere din anii anteriori, atât din punctul de vedere al locației, cât și al numărului de participanți. Biletele pentru VIBE 2025 deja sunt disponibile.

În ultimele cinci zile, toată Transilvania a fost cu ochii pe Târgu Mureș, unde a avut loc cea de-a șasea ediție a Festivalului VIBE. Noua locație a permis amenajarea festivalului într-un singur loc, oferind o experiență completă pentru zeci de mii de tineri. Malul Mureșului este din nou liniștit: ultima petrecere s-a încheiat luni la ora 7 dimineața, iar organizatorii au centralizat de atunci cifrele cheie ale evenimentului de anul acesta.

În 2024, 112 600 de persoane au participat la cele cinci zile ale Festivalului VIBE, cea mai mare afluență de public fiind înregistrată sâmbătă, când Jason Derulo a urcat pe scenă.

„Am avut parte de 5 zile pline de activitate în care ne-am bucurat de producții extraordinare cu un public plin de viață. Cifrele arată că VIBE se află în continuare pe o traiectorie ascendentă, ce atrage un interes din ce în ce mai mare de la an la an. Le mulțumim sponsorilor noștri pentru că fac acest lucru posibil” – a declarat Rés Konrád Gergely, organizatorul festivalului.

Organizarea Festivalului VIBE din acest an a implicat colaborarea a 140 de organizatori și aproximativ 400 de voluntari, iar împreună cu prestatorii de servicii și personalul din culise, acest număr depășește 1500 de persoane.

Au avut loc peste 120 de spectacole pe scenele VIBE, în VIBE Koli X BCR au avut loc 68 de prezentări și workshopuri, iar în Fashion Corner au fost 27 de invitați care au susținut prezentări sau ateliere.

Ca aspect interesant: anul acesta, pentru prima dată, a fost posibil să se returneze deșeurile reciclabile la fața locului în cadrul RetuRO, adunând un total de 5450 de ambalaje de băuturi în cele trei puncte de colectare a deșeurilor. De asemenea, o premieră a fost posibilitatea de a închiria biciclete electrice între Complexul Weekend și festival, datorită Rent-E: aproape 1000 de persoane au profitat de această oportunitate și au folosit bicicletele electrice. Mare interes a fost și la standul BCR, unde cei care au solicitat un card bancar George au fost recompensați cu 50 de lei.

Locația EON a fost, de asemenea, populară, unde festivalierii au avut ocazia să câștige o bicicletă electrică la tombolă.

Festivalul VIBE din 2025 va avea loc în perioada 3-6 iulie, iar biletele Super Early Bird pot fi achiziționate de astăzi (luni) pentru 249 RON. Promoția este valabilă timp de o săptămână, până pe 15 iulie, ora 23:59.

Festivalul VIBE nu ar fi putut avea loc fără contribuția celor 46 de sponsori și 137 de parteneri, cărora le mulțumim pe această cale.

Sponsori principali: MOL, George Internet Banking, BCR, Glo, MVM

Sponsori speciali: EON, Gedeon Richter, Agenția Culturală Petőfi, EMAG, URSUS

Sponsori: Codespring, Envipco, Re, Regina Maria, inCub.e, Agrosel, Jägerland, Bacardi, WEDAS, UBM, Shopping City, Cineplexx, Direct-Line Inox, Aquaserv, TimKo, Ferencvárosi TC, AVON, La Lorraine Bakery Group, Decathlon, Székelyfalat, Hansen, Triplast, Berni’s Garden, Greenstic, Kultúra.hu, Muzeul Literar Petőfi, La Vie Est Belle, EuroWC, Wunder Events, Visit Mureș, Visit Harghita, Loriand, BestValue, Baupartner Hu, Ministerul Culturii și Inovației

Parteneri instituționali: Consiliul Județean Mureș, Primăria Târgu Mureș, Teatrul Național Târgu Mureș, Primăria Sângeorgiu de Mureș, Fundația Bethlen Gábor, Fondul Național de Cooperare, Loteria Română, Vara Fără Frontiere, UDMR, Fundația Tradițiilor din Transilvania

Parteneri profesionali: MCC – Colegiul Mathias Corvinus, Institutul YZ, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Sapientia din Transilvania

Vă mulțumim că ați fost alături de noi, ne vedem anul viitor pe malul Mureșului!

Share this content: