Home Din judet ALERT // Instabilitate atmosferică accentuată ⛈

ALERT // Instabilitate atmosferică accentuată ⛈

216
0

🟧 COD PORTOCALIU
⏰ 2 iulie, ora 00 – 2 iulie, ora 05
📍 sud-vestul și parțial centrul țării
⚠️ În a doua parte a nopții de luni spre marți (1/2 iulie), în jumătatea sudică a Banatului, cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul extrem al Transilvaniei, se vor semnala vijelii puternice (rafale de până la 75-90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 25-35 l/mp, iar punctiform* 40-50 l/mp.

🟨 COD GALBEN
⏰ 1 iulie, ora 13 – 2 iulie, ora 10
📍 nordul, centrul, nord-estul și sud-vestul țării
⛈ Pe parcursul după-amiezii și al serii de astăzi, 1 iulie, în Maramureș, nordul și nord-vestul Transilvaniei și în nordul Moldovei, iar începând cu orele nopții, în Banat, Oltenia, vestul Munteniei și în sud-vestul și centrul Transilvaniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. În aceste regiuni, vor fi perioade cu averse – ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni (diametrul maxim ~ 1-2 cm). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local* 20-25 l/mp, iar punctiform* 35 l/mp.


ℹ️ Notă: pe parcursul zilei de mâine, 2 iulie, fenomenele asociate instabilității atmosferice vor fi în intensificare și extindere, cuprinzând treptat majoritatea regiunilor. În funcție de evoluția probabilă a situației, prezentul mesaj va fi actualizat.


IMPORTANT:
➡️ LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona menționată;
➡️ IZOLAT / PUNCTIFORM* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona menționată.
✅ Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat cu exactitate arealul și intervalul de manifestare. Zonele aflate sub incidența codurilor prezintă o probabilitate mai ridicată de apariție a fenomenelor, nefiind însă obligatoriu ca acestea să se manifeste în fiecare localitate.

Sursa; Facebook

Share this content: