Home Investigație ”Alba – Neagra” cu  Secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc ”Dr. Valer...

”Alba – Neagra” cu  Secţia de Psihiatrie a Spitalului Orăşenesc ”Dr. Valer Russu” pe 2 milioane de lei

1000
0

Ba una, ba alta

Încă din luna septembrie a anului 2021, autoritatea locală ludușeană a aprobat schimbarea destinației Școlii Generale Gheja în secție de psihiatrie a Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” pe o perioadă de 10 ani, precum și darea în administrarea acestuia.

După câteva luni, mai precis în luna decembrie a aceluiași an, Spitalul Orășenesc notifică primăria și informează că imobilul dat în administrare nu se pretează pentru funcționarea respectivei secții, anunțând totodată că a și identificat un nou imobil, situat pe strada Fabricii, mr. 1 din Luduș, aflat în proprietatea unui om de afaceri local,  imobil care ”corespunde cerințelor legislative în vederea funcționării secției de spihiatrie”, după cum a precizat primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, în Referatul de aprobare nr. 43027 din 06.12.2024 al Hotărârii Consiliului Local Luduș. Imediat după ce toate documentele au fost întocmite, inclusiv a fost stabilită comisia de negociere a prețului de achiziție, în luna ianuarie 2022, respectiva clădire de pe strada Fabricii nr. 1 din Luduș a fost achiziționată de către primărie la prețul de 2.350.000 de lei, după cum arată procesul verbal al ședinței de negociere.

Clădirea achiziționată – nefuncțională nici în prezent

Însă, după cum se poate constata, nici astăzi, după doi ani și jumătate, Secția de Psihiatrie a Spitalului nu a fost mutată în clădirea achiziționată, pentru motivul că aceasta nu ar îndeplini normele sanitare de funcționare. Așadar, secția respectivă este nevoită să funcționeze în vechea clădire a Castelului din Gheja, în condiții precare, fiind un real pericol atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical și auxiliar.

D.N.A – intră pe fir

Încă din anul 2022, Direcția Națională Anticorupție  Serviciul Teritorial Târgu Mureș a deschis un dosar penal (nr. 74/P/2022) în acestă cauză, solicitând în mai multe rânduri, atât primăriei Luduș, cât și Spitalului Orășenesc, documente  referitoare la achiziția mai mult decât dubioasă a respectivei clădiri, planând mai multe suspiciuni rezonabile de dare și luare de mită, spun surse judiciare.

Recent, primarul Moldovan a declarat pe o rețea de socializare că pentru respectiva clădire ”acum se lucrează la proiectare”, fără a da mai multe detalii. O proiectare care durează deja de doi ani și jumătate…

Share this content: