Home Național Adela Mîrza, politicianul român care face lobby pentru crăciunul tradițional, la Roma

Adela Mîrza, politicianul român care face lobby pentru crăciunul tradițional, la Roma

12
0

Adela Mirza, în calitatea sa de Preşedinte al Partidului Alternativa Dreaptă şi de reprezentant al României în conducerea Familiei Conservatorilor Europeni (European Conservatives and Reformists Party – ECR) a participat weekendul acesta la festivalul anual dedicat sărbătorii de Crăciun, Atreju, organizat de Giorgia Meloni şi partidul de guvernământ Fratelli d’Italia.

Evenimentul a oferit ocazia consolidării legăturilor între diferitele grupuri conservatoare din Europa, această inițiativă reprezentând un pas semnificativ către promovarea unui dialog constructiv și o colaborare fructuoasă în cadrul spațiului conservator european.

În cadrul întâlnirii de la Roma a fost discutată strategia comună pentru abordarea alegerilor din 2024 a partidelor membre ECR, dar au fost purtate şi dezbateri publice cu privire la teme esenţiale pentru viitorul continentului şi a Uniunii Europene. Dna. Adela Mirza a abordat în cadrul discuţiilor tema inteligenţei artificiale (video mai jos), dezbătând cu ceilalţi invitaţi oportunităţile dar şi riscurile prezentate de ascensiunea AI.

Festivalul Atreju a reprezentat cel mai mare eveniment al anului în sfera de gândire conservatoare, având invitaţi de seamă precum Rishi Sunak – premierul Marii Britanii, Jorge Buxadé – europarlamentar și vicepreședinte ECR sau Radosław Fogiel – europarlamentar și secretar Internaţional PiS, dar şi nume cu greutate din mediul internaţional de bussines, precum Elon Musk.

Link speech: https://www.facebook.com/watch/?v=1515582565870729

Share this content: