Home Din judet ACȚIUNE RUTIERĂ PE DN15 E578 ȘI ÎN MUNICIPIUL REGHIN

ACȚIUNE RUTIERĂ PE DN15 E578 ȘI ÎN MUNICIPIUL REGHIN

4
0

În cursul zilei de ieri, 20 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Reghin și Serviciului Rutier au acționat pe DN15 E578, între localitățile Reghin-Brâncovenești-Deda, dar și în municipiul Reghin, pentru sporirea gradului siguranță pe drumurile publice.

Scopul activităților a fost reprezentat în special de combaterea vitezei excesive și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise .

În total, efectivele angrenate au efectuat 36 de testări alcoolscopice și pentru depistarea posibilului consum de droguri de către șoferi.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 R, în valoare de 22.900 de lei. Din totalul acestora, 18 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea sub influența alcoolului în limita faptei contravenționale și 15 pentru alte abateri rutiere.

Pentru abaterile la regimul rutier, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, dintre care 2 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, 2 pentru consumul de băuturi alcoolice, respectiv posibilul consum de substanțe interzise la volan și 1 pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii Biroului Rutier Reghin au constatat în flagrant o infracțiune rutieră, fiind deschis un dosar penal în conformitate cu art. 336 alin.2 din Codul penal.

Mai exact, în cadrul acțiunii, în jurul orei 20:30, polițiștii au oprit, pe strada Iernuțeni din Reghin, un autoturism, condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul București.

În urma testării efectuate, au rezultat indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise .

Menționăm că aceasta nu constituie probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice necesare stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Share this content: