Creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și, implicit, a gradului de siguranță pe drumurile publice prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație, reprezintă o prioritate a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

În acest sens, polițiștii rutieri desfășoară în mod constant activități specifice pe paliera de combatere a evenimentelor rutiere negative, dar și pe cea de prevenire, cu sprijinul celorlalte structuri de poliție.

La data de 18 ianuarie a.c., în intervalul orar 17.00 – 20.00, polițiștii stațiunii Sovata împreună cu polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat activități de monitorizare a respectării normelor de circulați pe drumurile publice de pe raza de competență, acționând pe DN13 E60 și DN13 A.

Cu ocazia activităților derulate, au fost legitimate peste 65 de persoane.

De asemenea, polițiștii au utilizat aparatele din dotare, efectuând 37 de testări cu aparatul etilotest și DrugTest, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau sub posibila influență a substanțe interzise.

În urma acțiunii cu caracter preventiv-reactiv organizate nu au fost constate abateri majore la regimul circulației pe drumurile publice, nefiind constatate infracțiuni rutiere.

Polițiștii rutieri din întregul județ continuă să acționeze, pentru siguranța tuturor participanților la trafic!

REAMINTIM!

Printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave se regăsesc consumul de băuturi alcoolice și/sau consumul de substanțe psihoactive, precum și conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Astfel, readucem în atenția conducătorilor auto modificările legislative, reglementate prin Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, care se referă la faptul că, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Nu uitați!

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere!

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor!

***Imagini atașate

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Share this content: