Home Administrație ACȚIUNE PENTRU REDUCEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

ACȚIUNE PENTRU REDUCEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE

246
0

Vineri, 5 iulie 2024, în intervalul orar 10:00 – 12:00, polițiștii Serviciului Rutier Mureș, împreună cu Serviciul Rutier Harghita, au desfășurat, pe DN15E578 și DN15A, o acțiune pentru reducerea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activității, polițiștii mureșeni au aplicat 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 40 pentru nerespectarea prevederilor privind regimul legal de viteză.

Au fost reținuțe 13 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză, fiind, totodată, constatată o infracțiune de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, în contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, polițiștii rutieri, în cadrul acţiunii, au desfășurat şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

Subliniem faptul că, în conformitate cu noile prevederi legale, procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE

Share this content: