Home Din judet ACȚIUNE ÎN SISTEM ”CASCADĂ” PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI RUTIERE

ACȚIUNE ÎN SISTEM ”CASCADĂ” PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI RUTIERE

6
0

150 de sancțiuni contravenționale aplicate în intervalul 12.00-16.00, 100 dintre acestea pentru viteză excesivă.

Ieri, 17 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Mureș au acționat cu aparatele radar, în colaborare cu polițiștii din județul Harghita, în contextul unei acțiuni organizate în scopul prevenirii accidentelor rutiere și combaterii nerespectării regimului legal de viteză.

Echipajele rutiere au acționat pe DN E578, în intervalul orar 12.00-16.00, în baza neregulilor constatate fiind aplicate, în total, 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.510 lei.

Din totalul acestora, 100 au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză, 5 lipsa centurii de siguranță, 1 efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, iar restul alte abateri.

Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere, 13 dintre acestea conducătorilor auto suprinși de aparatele radar cu viteze neregulamentare.

De asemenea, în cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat 49 de testări alcoolscopice.

Cu această ocazie, polițiștii reamintesc faptul că viteza neregulamentară, prin cele două forme ale sale, neadaptată și excesivă, sporesc riscul de producere a unor evenimente de circulație tragice, soldate cu victime sau pierderi de vieți.

Respectați regulile de circulație și adaptați în permanență viteza la condițiile de drum și cele meteo! Siguranța dumneavoastră și a celor din jur este importantă!

Share this content: