9 perchezitii pe trafic de droguri

  6
  0

  La data de 26 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, efectuează 9 percheziții domiciliare, în județul Mureș, în două cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc, respectiv trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

  În prima cauză, având ca obiect infracțiunile de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc, s-a reținut că, în perioada aprilie – septembrie 2023, două persoane bănuite, cu sprijinul altor persoane, ar fi introdus în țară, prin intermediul unor firme de transport, droguri de risc (canabis), disimulate în colete, în scopul vânzării către alți dealeri, cu 30 de lei pentru un gram.

  În cea de a doua cauză, privind săvârșirea infracțiunilor trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, cercetările vizează mai multe persoane bănuite care, în perioada aprilie – septembrie 2023, ar fi deținut, atât pentru consum propriu, cât și în vederea comercializării, cantități de droguri de mare risc și substanțe cu efect psihoactiv.Audierile se vor desfășura la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.

  Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Share this content: