5 mureseni arestati dupa un flagrant

  26
  0

  Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc, fără drept, pentru consum propriu.Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – 2023, mai multe persoane, din județele Mureș și Cluj, ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, respectiv cristal (3-CMC), către mai mulți consumatori, în special din județul Mureș.

  În noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2023, 4 dintre persoanele bănuite au fost prinse în flagrant delict, în timp ce ar fi vândut o cantitate de drog de mare risc (cristal).

  Ulterior, au fost puse în executare 15 mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate mai multe cantități de substanță cu conținut de 3-CMC (cristal), telefoane mobile, grindere, cântare de înaltă precizie și alte asemenea bunuri, folosite la comiterea faptelor.

  Astfel, la data de 11 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 5 persoane bănuite, iar ieri, 12 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

  Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

  Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  Share this content: