Pompierii mureșeni au desfășurat 407 misiuni în perioada prilejuită de minivacanța de 1 Mai, respectiv cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Dintre acestea, 30 au fost intervenții la accidente rutiere, incendii sau pentru readucerea stării de normalitate. De asemenea, echipajele SMURD au gestionat 377 de cazuri medicale.

În minivacanța de Paște, salvatorii au acționat la patru accidente rutiere, în urma cărora nouă persoane au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD și SAJ. Ulterior, doar șapte dintre victime au fost transportate la spital.

În perioada de referință, pompierii militari au acționat pentru stingerea a nouă incendii, care s-au manifestat la nivelul unui garaj, cinci anexe gospodărești, vegetație uscată, o butelie și un container de gunoi menajer. Din nefericire, în urma nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor, o persoană a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare, fiind transportată la spital de către echipajul medical.

Pe de altă parte, Inspecția de Prevenire a desfășurat 18 controale la unități de turism și lăcașuri de cult, constatând 28 deficiențe. Astfel, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale.

Totodată, pentru ca slujbele să se desfășoare în condiții de siguranță, în Noaptea de Înviere, pompierii au fost prezenți în 16 biserici și mănăstiri. Din fericire, nu au fost înregistrate evenimente negative.

Informații despre modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea diverselor tipuri de situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Share this content: