Home Administrație 227 de mureseni angajati prin intermediul AJOFM

227 de mureseni angajati prin intermediul AJOFM

8
0

227 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mureș

Ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, în luna ianuarie 2024, prin intermediul AJOFM Mureș au fost încadrate în muncă 227 persoane, dintre care 106 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 99 au peste 45 de ani, 17 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 8 au vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, 38 au vârsta cuprinsă între 25-29 de ani (38 tineri NEET) iar 65 sunt tineri cu vârsta sub 25 de ani (65 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 96 provin din mediul urban, iar 131 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (70), urmate de cele cu studii gimnaziale (55), studii profesionale (52). Numărul celor cu studii primare este de (28), al celor cu școli postliceale este de (5), iar cei cu studii universitare sunt în număr de (17).

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM MUREŞ, 40 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în prima lună a anului 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1533 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă MUREŞ , puteți accesa www.anofm.ro

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă MUREŞ

Share this content: